Kruševljani učestvovali na manifestaciji Svi smo mi dio vas

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju ‘’Osmeh na dlanu’’ iz Kruševca učestvovali su na trodnevnoj trećoj Međunarodnoj manifestaciji ‘’Svi smo mi dio vas’’ u Gradiški u Bosni i Hercegovini u organizaciji Udruženja MNRL Gradiška u periodu od 21. do 23. 4. 2023. god.

Manifestaciji je prisustvovalo 3000 učesnika, dece i mladih sa smetnjama u razvoju sa svojim pratiocima, iz velikog broja udruženja iz Srbije: Svrljiga, Knjaževca, Novog Sada, Pančeva, Apatina, Požarevca, Kruševca, ali i sa Kosova, iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i veliki broj domaćih udruženja.

Organizivan je celodnevni muzički program, folklor, poseta glumca poznatog kao ‘’Đuro Palica’’, predstavljanje udruženja pesmom ili recitacijom, sportske aktivnosti, vožnja fijakerom, podrška velikog broja bajkera koji su vozili učesnike na kratkim relacijima. Takođe je svima i svakog trenutka  na usluzi bilo 250 volontera, Crveni krst i mladi opšte populacije.

Gostoprimstvo domaćina i njihovo zadovoljstvo se ne može opisati rečima i hrabrost gospodina Dragoslava Šinika, oca mladica sa cerebralnom paralizom, da organizuje ovaj u svakom pogledu veliki, prelepi događaj uz podršku velikog broja prijatelja i donatora je velika.

Veliki broj učesnika su se prvi put sreli, neki su svoje prijatelje sa facebook-a pronašli na ovoj manifestaciji, neki se odavno nisu videli, pa su uz ogromne ali prelepe emocije oživeli stare uspomene. Bilo je prelepo gledati sve učesnike kako igraju i pevaju uz svaku pesmu koja je dopirala sa bine, koja je svakog  takla u srce bez obzira ko su, šta su, odakle su.

Trećeg dana na kraju ovog prelepog druženja posetili su sajam hrane ‘’Zdravofest’’, obišli mali, ali lep grad Gradišku i sa puno emocija i prelepih uspomena svi su se učesnici uputili svojim gradovima sa željom da se opet, iduće godine sretnu na ovoj manifestaciji, uz još veći broj učesnika.

Izvor teksta i fotografija: Udruženje Osmeh na dlanu