Zajedničkim aktivnostima za inkluzivnije i pravednije društvo

Dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju i udruženje za decu i mlade Okular otpočeli su zajedničke aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života i boljeg položaja mladih sa smetnjama i invaliditetom na teritorijama opština Varvarin i Ćićevac.

Na nedavnom intersektorskom dijalogu u okviru projekta “Problem, promena, akcija”, koji je organizovan u Dnevnom boravku, uz prisustvo relevantnih aktera za unapređivanje saradnje između javnog i civilnog sektora, dogovorena je uzajamna podrška i saradnja na aktivnostima, kako bismo omogućili da se, pre svih, deca i mladi sa smetnjama u razvoju iz dve susedne opštine, međusobno druže i učestvuju u različitim zabavnim, ali i edukativnim aktivnostima zajedno.

“Kako u aktivnostima udruženja Okular učestvuju i deca i mladi bez smetnji u razvoju, ovo je idealna prilika da zajednički promovišemo inkluziju i toleranciju, čemu se mi i neizmerno radujemo jer inkluzija može da postoji samo kada sve radimo zajedno”, kažu u udruženju Okular. “Na kraju 2022. godine, koja je i bila najuspešnija za nas, njen odlazak proslavljamo baš u Dnevnom boravku, jer smo sigurni da nema boljeg mesta za to”, dodaju iz udruženja.

Korisnicima i korisnicama Boravka podeljeni su novogodišnji paketići, koji su sakupljeni kroz tradicionalnu akciju sakupljanja novogodišnjih paketića, koju, uz pomoć lokalne zajednice, udruženje sprovodi već nekoliko godina.

U novoj godini želimo vam bolje, pravednije i inkluzivnije društvo u kojem će svaka mlada osoba imati mogućnost da razvije svoj puni potencijal!

Rad Okulara podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Foto: Okular