Sportske igre mladih u Ćićevcu

Takmičenje na Regionalnim finalnim turnirima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavili su rukometaši i rukometašice, i to u Ćićevcu. Proteklog vikenda u Ćićevcu održane su Dunav osiguranje Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta za decu i mlade na ovim prostorima. Njihov osnovni cilj jeste promocija zdravog načina života i prijateljstva. Drugi cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti.

Turnir su ispratili i Zoran Barbulović, selektor kadetske reprezentacije Srbije, Jovana Bartošić Atanasković trener kadetske reprezentacije, Željko Radojević rukovodilac sportskog sektora RSS i Marko Marković, koordinator mlađih selekcija RSS. Gosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pohvalili su trud tima SIM-a na afirmaciji rukometa među decom i poželeli uspeh ekipama koje su izborile dalji plasman.

Na terenu, u ženskoj konkurenciji dominantne su bile rukometašice „Metalca“ iz Kraljeva koje su pobedile ekipu „Radnički“ iz Svilajnca. Kod dečaka, pobedila je ekipa „Mladost“ iz Čačka koja je bila bolja od ekipe iz Jagodine.

Jovana Bartošić Atanasković, bivša reprezentativka i trenerkinja lokalnog ženskog rukometnog kluba „Atom“ domaćin je ovog sportskog događaja, zajedno sa opštinom Ćićevac. Bilo je osam ženskih i dve muške ekipe i Jovana je zadovoljna, sa obzirom na to da je to početak u promociji sporta za mlade u našoj opštini. Misli da je loše vreme uticalo na posećenost i nada se boljim prilikama u budućnosti, a voli što je kroz druženje i zabavu, promovisan baš omiljeni sport u Ćićevcu – rukomet!

„Deco i mladi, bavite se sportom, jer kroz sport stičete životne veštine koje će vam koristiti za bilo koje zanimanje kasnije u životu. Roditelji bi trebalo da podrže svoju decu ako žele da se bave sportom. Treneri i nastavnici fizičkog vaspitanja imaju jako važnu ulogu, da prenesu deci najbolje što sport i timski rad pružaju. Sport povezuje pojedince, timove, ističe njihove zajedničke vrednosti… Kroz sport deca uče kako da poštuju pravila, kako da sarađuju, kako da kroz svoj rad postižu uspeh, i pored toga kako da podnose poraz. Sport je važna disciplina za ceo život!“ – kaže Jovana za naš portal.

piše Sanja Ivanović

foto Dunav osiguranje