Ponovo radi hipodrom u Velikoj Plani

Svima je poznat hipodrom u selu Lozovik u Velikoj Plani. Svake godine održavaju se po dva, tri trkačka dana kojima prisustvuje veliki broj zaljubljenika u konjički sport i ti događaji se dugo posle toga prepričavaju.

Pošto su videli da postoji veliko interesovanje za konjički sport u ovoj opštini, i da je gledalaca sve više, entuzijasti su rešili da ponovo pokrenu gradski hipodrom u centru grada, u mesnoj zajednici Stari odbor. Organizovali su radionicu za najmlađe sugrađane, ali i jedan viteški turnir.

“Obožavam konje, u stanju sam da ih satima gledam, da razgovaram sa njima i da se bukvalno družim sa konjima češće nego sa ljudima. Ovde dolazim ne samo na trkačke dane, kada ima najviše publike, već svaki dan kada imam slobodnog vremena, jer su za mene konji najplemenitije životinje i mislim da mnogo od njih možemo naučiti. Dovodim i svoju decu, kako bi prebrodile strah od životinja i zavolele ih, kao što ih voli njihova mama” – kaže naša sugrađanka Dragana Ilić, koju smo sreli na hipodromu.


Članovi konjičkog kluba “Kos”, predsednik Slavoljub Ilić, Darko Stevanović, Vlada Stanić, Lazar Ilić i još nekoliko njihovih saradnika angažovali su sve svoje znanje i resurse kako bi doveli u red zapušteni gradski hipodrom u Velikoj Plani, koji je bio u vrlo lošem stanju, zapušten i pun korova, a sada se na njemu organizuju konjičke trke.

Ima tu još posla, a cilj je da Plana dobije lepo mesto, koje je u neposrednoj blizini grada, a opet zaklojeno i oaza mira za one koji bi da se sklone od buke i uživaju u prirodi i konjima. Pored organizacije konjičkih galopskih i kasačkih trka tokom godine, biće otvorena i škola jahanja za sve naše sugrađane i sugrađanke.