Ne poredite se sa drugima, takmičite se sa sobom

Dana 17. 2. 2022. godine, uručene su nagrade najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima u Varvarinu za 2021. godinu. Ovo je bio povod da posetimo te mlade ljude i saznamo više o njima.

Miloš Ivković, iz Bodibilding kluba “Konan”, počeo je sa treninzima 2018. godine. Trudom i radom  2021. godine osvaja treće mesto na Kupu Srbije i prvo mesto na Kupu Balkana, u kategoriji juniora, a drugo mesto u kategoriji seniora, preko 100 kg.  „U bodibilding se ulazi isključivo, ali isključivo iz ljubavi. Često mi postavljaju pitanja šta ja imam od toga, ali odgovor je jednostavan – ljubav. Ne radi se sve iz interesa.”, kaže Miloš. Uz disciplinu i motivaciju došao je do ovih rezultata.  Sve te nagrade i dostignuća samo su početak!

Elena Vićić košarkom se bavi već šest godina i učestvovala je na četiri regionalna treninga, ali i na saveznim, kao predstavnica KK “Temnić”. Našla se i na spisku 24 najbolje košarkašice u Republici Srbiji i u 12 najboljih za region Centralne Srbije, u kategoriji 2008. godište. Iza malog ekrana divila se našim košarkašima i odlučila da može isto. Svaka medalja i pehar veliki su podsticaj za nju.

Zorani Boškovac takođe je uručena nagrada. Zorana je karatistkinja Karate kluba „Temnić”, koji je zasluženo dobio nagradu za najbolji sportski klub 2021. godine. Elegancija pokreta nešto je što ju je ostavilo bez teksta, još kao devojčicu. „To je prava, tradicionalna veština kojom treba svako da se bavi, ili bar da pokuša.”, tvrdi Zorana. Donosila je pobede na svim takmičenjima, na Kupu uže Srbije 2021. osvojila je zlato, a na turniru Zlatni pojas srebro, takođe, 2021. godine. Očekuje se još dosta od nje!

Za najboljeg sportskog radnika prethodne godine proglašen je Slavoljub Blagojević.  

Naši sportisti se trude da svakim danom budu bolji nego juče. Jako je važno ne porediti se sa ostalima, već samo sa samim sobom i biti bolji od sebe. Svoje želje pretvarajte u stvarnost!

piše Magdalena Milić