Živi rock n’ roll – Riff bend to potvrđuje

Bend po imenu ,,Riff” osnovali su otac Simo i sinovi Ilija i Petar Tegeltija iz Ćićevca. Ova muzička porodica iza sebe ima mnogo nastupa, 5 pesama za koje su sami radili tekst i muziku, kao i nekoliko snimljenih cover-a (obrada) poznatih pesama.

Riff bend

Simo je svirao gitaru od malih nogu, te je kasnije tu svoju ljubav preneo i na svog starijeg sina Iliju, koji gitaru svira od svoje devete godine. Petar je s druge strane, već sa pet godina, pokazao zainteresovanost za bubanj. Sve je počelo kao hobi i lepa želja za sviranjem, a danas im je to posao iz snova za koji su oduvek imali podršku prijatelja i porodice. 

Ilija, koji ima 21 godinu, radi i kao frizer u svom salonu, dok Petar, njegov mlađi brat, pohađa drugu godinu gimnazije.

Na nastupe dobrodošli su svi oni koji vole dobru rok svirku, s obzirom da su na njihovom repertoaru i domaće i strane numere, kao i njihove pesme, a energična publika zapravo predstavlja inspiraciju za ovu porodicu.

,,Nažalost, korona nam je jedno vreme proredila nastupe, ali polako se prilagođavamo pravilima, zajedno sa ugostiteljima kod kojih nastupamo. Pripremamo mnogo autorskih stvari i nadamo se sve većoj popularnosti”- navodi Simo.

Unutar benda vlada demokratija, kako kaže Petar, posto ih je trojica, obično glasaju oko nekih bitnih odluka, a što se treme tiče, ona se retko javlja, važna je samo dobra uvežbanost i činjenica da se odlično razumeju tokom sviranja.

U mestu poput Ćićevca vrlo je retko da se neko ko se bavi umetnošću, pogotovo muzikom, istakne na način kao što je ovaj bend. Ne postoji ni mlada ni starija osoba koja nije čula za njih ovde i koja nije voljna da ih podrži.

,,Stvaranje je nesto što najviše ispunjava čoveka. Preporučio bih svima da prate svoje snove i da ne odustaju, jer će se sav trud vremenom isplatiti” – govori Ilija i dodaje: ,,Muzika je naš život, nastupaćemo, stvarati i ostaviti naše emocije u našim pesmama.”

Neki od komentara, koje su ostavili mladi na društvenim mrežama ovom bendu:

,,Njihova muzika je autentična, kao i njihove pesme, melodija ima ritma i vidi se da nije reč o amaterima.”

,,Prva njihova pesma koju sam poslušala im je jedna od poznatijih – ,,Dođi, molim te”, a ona mi je i ostala favorit. Odmah sam čula da je u pitanju kvalitetan zvuk, a gitara je bila ono što mi se najviše svidelo u pesmi. Pored gitare, vokali su ono što ovu i druge njihove numere čini pogotovo emotivnim. Neke pesme su brže, neke sporije, ali sve su izvedene sa iskrenošću i energijom. Kaveri su im, takođe, sjajni, pogotovo mi se svidela obrada pesme Ti si sav moj bol.”

,,U svakidašnjici teško je izabrati kvalitetnu muziku, a njihova umetnost je upravo ta koja je vredna pomena i slušanja.”

pišu Iva, Jelena, Jovana i Joka