Sportski ponos Lapova

Posle dve godine pauze u svečanoj sali Kulturno-turističkog centra „Stefan Nemanja“ u Lapovu održana je manifestacija „Sportski ponos Lapova”. Po izboru Sportskog saveza opštine Lapovo tom prilikom priznanja su dobili nagrađeni najuspešniji sportisti i sportski klubovi sa teritorije opštine Lapovo, kao i zaslužni pojedinci.

Predstavnici opštine Lapovo, na čelu sa predsednikom Opštine Bobanom Miličićem, predsednikom Sportskog saveza i organizatorom brojnih sportskih takmičenja u Lapovu Markom Rajićem, sekretarkom Sportskog saveza Suzanom Janićijević, i opštinskim većnikom za socijalnu zaštitu, društvenu brigu o deci, sport, omladinu i obrazovanje Bojanom Jončićem, dali su svoj doprinos kako bi atmosfera bila prigodna, a događaj potpun.

foto Uroš Tomić

Salu je nešto pre samog početka manifestacije počela da ispunjava graja najmlađih, a već uspešnih sportista različitih sportskih kategorija, u pratnji ponosnih roditelja. Iskreni osmesi mališana, svedočili su o sreći koju će im doneti nagrade za prve sportske uspehe. Pored mlađih, ali i onih starijih i po svojim uspesima poznatih sportista naše Opštine, ubrzo su počeli da pristižu predstavnici svih sportskih klubova u opštini Lapovo, članova Sportskog saveza Lapova, kao i ostali nagrađeni.

Manifestaciju je pozdravnim govorom otvorila Suzana Janićijević. Prisutnima se obratio Marko Rajić, poželevši im dobrodošlicu, predstavnicima i članovima sportskih klubova puno uspeha u daljem radu, kao i uspešnu saradnju sa Sportskim savezom i u budućnosti.

Nakon toga pristupilo se dodeli nagrada u vidu zahvalnica i plaketa.

Zahvalnicama su nagrađeni sportski klubovi sa teritorije opštine Lapovo: OOSR „Morava“ Lapovo, ŽFK „Lokomotiva“ Lapovo, RK „Lokomotiva“ Lapovo, Sportsko udruženje za kasački sport „Kas“, RK „Lokosi“, FK „Lav 2014“, Šah klub „Lapovo“, Bodibilding klub „Powerhouse gym“ Lapovo, Karate klub „Lapovo“, KK „Lokomotiva 1978“, Nacionalni sportski savez 3×3, Ivana Andrejević, za podršku u radu i izradu logoa Sportskog saveza opštine Lapovo, Biblioteka „Slovo“ za promociju sportskih dešavanja u opštini Lapovo u listu za bibliotekarstvo, književnost, kulturu i zavičajnost, „Slovo o Lapovu“, a za podršku u radu i poseban doprinos podsticanju razvoja sporta, predsednik Opštine, Boban Miličić. Plaketom su nagrađeni zaslužni članovi FK „Lav 2014“, članovi Karate kluba „Lapovo“, članovi OOSR „Morava“ Lapovo i članovi RK „Lokomotiva“. Dodeljene su i plakete za pojedinačna dostignuća i postignute rezultate u futsalu, košarci i fudbalu.

Najveće priznanje koje Sportski savez opštine Lapovo dodeljuje u okviru manifestacije „Sportski ponos Lapova“ je titula najboljeg sportiste opštine Lapovo. Priznanje, Veljku Nikoliću, najboljem sportisti opštine Lapovo u 2020. godini, nije dodeljeno usled okolnosti izazvanih pandemijom COVID19 virusa, kada manifestacija „Sportski ponos Lapova“ nije ni održana. Veljko je, nažalost, bio sprečen da svoje priznanje preuzme i ove godine. Titula najboljeg sportiste opštine Lapovo u prethodnoj, 2021. godini, pripala je Miljanu Zdravkoviću, proslavljenom MMA borcu. Dodeli najvećeg priznanja prethodio je kratak video u kome su Veljko i Miljan izneli svoje iskustvo u bavljenju sportom i svoje kratke, ali uspesima ispunjene sportske karijere.

Nakon uručenja nagrada sačinjena je zajednička fotografija organizatora manifestacije kao i nagrađenih. Prisutni su imali prilike da se osveže, upoznaju i razmene iskustva. Ponosni pogledi roditelja, prijatelja, kolega i trenera naših uspešnih sportista, i osmesi na licu svih nagrađenih tokom trajanje čitave manifestacije ipak će ostaviti najveći trag u sećanju svih prisutnih. Ovu svečanu astmosferu je, sigurna sam, obeležila zajednička želja svih sugrađana, da Lapovo nastavi da uzrasta u svakoj kategoriji sporta, da njegovi klubovi, ali i pojedinci dosegnu neslućene visine u svojim sportskim karijerama, kao i da uskoro naši mladi dobiju priliku da se ostvare i u nekim novim sportskim veštinama.

piše Milica Stanković

foto Uroš Tomić