Život van života

Mladi danas, naročito pripadnici muškog pola bave se sportom isključivo u kladionicama, pored računara i TV-a. A svi znamo da je sport dobar način za oslobađanje negativne energije. Mnogima su izgovori nedostatak vremena, ili ih jednostavno sport ne zanima.

Smatram da je deci umesto pored računara, zapravo mesto u prirodi, u parku, na igralištu. Dok mladima ne dođe do svesti bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, za njih će sport biti misaona imenica, i neka želja i cilj bez imalo truda i rada.

Nadam se da smo svi svesni toga da ako se neke  stvari ne reše na vreme, vremenom će postati neizlečive. 

Internet

Niko  više ne može zamisliti život bez interneta i pametne tehnologije. Postali su  naša svakodnevnica, prosto smo postali zavisnici. Sve je više mladih, a da ne spominjem i dece koja provodi vreme uz internet i tehnologiju, ne pomišljajući na odlazak u šetnju, prirodu i čist vazduh.

Ima prednosti i vrline  kad smo kod interneta i tehnologije sve dok su nam neophodni. Koliki je dobar i pun korisnih informacija, toliko je i pun zamki i nepouzdanih informacija. Da spomenem i da veoma negativno utiče na rast i razvoj dece. Nije internet kriv što sadrži nepouzdane informacije, već su krivi oni kojima je potrebna ta infomacija.

OSVRNITE SE, MI NE ŽIVIMO ŽIVOT NA INTERNETU I DRUŠTVENIM MREŽAMA. 

Saška Mladenović