Photo of young woman with headphones laying on the couch and smiling

Mladi i muzika


Jedna od najstarijih umetnosti današnjice jeste muzika. Muzika ima značajan deo u svakodnevnom životu, bilo to da čistimo, radimo neki domaći, sedimo u kafiću ili jednostavno odmaramo, muzika je prisutna.
Muzika kod nas mladih je vrlo raznovrsna, sve zavisi od osobe do osobe, od ukusa, od raspolaženja itd.

Većina deca i mladih sluša muziku sa našeg tržišta, uglavnom je to folk, pop i rep, ali se ponekada čuje i mnoštvo drugih žanrova, poput džeza i roka. Ali, kao što sam i rekla, to je većina, šta je sa manjinom?

Postoje osobe koje, i u današnje vreme, slušaju klasičnu muziku, a da to nisu nastavnice muzičkog. Klasična muzika je eleganta, lagana i jako opuštajuća.

U skorije vreme možemo videti rast indi, k-pop i alternativne muzike.

Nama mladima treba varijabilnost i kad tad da neke dosadne stare pesme zamenimo nečim modernijim.

Mi mladi tražimo nešto novo, “smorilo” nas je slušanje samo nekih pesama sa ljubavnim motivima, zato je sve popularnija muzika koja za lajt motiv ima mentalno zdravlje i generalno – život.

Ona nas motiviše da diskutujemo i razmišljamo o svakodnevnim događajima. Pruža nam nova drugarstva, iskustva i saznanja o svetu. Muzika povezuje nas – mlade ljude.

Stvara nova prijateljstva i gradi moderne kulture.

Muzika je značajna u našim životima, njen ritam i harmonija uvek će biti uz nas za svakakve situacije, emocije i veselja.

Saška Krkić