Prijatna kafa uz Tamarine šare

Diplomirani ekonomista i devojka čije umeće nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Tamara Tričković se profesionalno bavi crtanjem i slikanjem, svojim sitnim detaljima upotpunjuje prostor, a primenjuje i tehniku slikanja na platnu kafom. Igranje bojama je njen omiljen hobi. Oslikala je zid u jednom kafiću.

Tamara Tričković i njen rad
  1. Da li si kao mala želela da se baviš ovim poslom ili si imala sasvim drugu ideju?

“Kao mala, nisam uopšte gledala na crtanje kao posao jednog dana, već samo kao nešto što mi je prijalo i u čemu sam uživala. Oduvek je predstavljalo samo hobi kojim sam se bavila kad god sam imala vremena.”

  1. Da li misliš da je mala Tamara ponosna na ovu, veliku Tamaru?

“Velika Tamara je ostvarila većinu ciljeva male Tamare, poneke i premašila. Tako da sam ponosna na osobu u koju je izrasla mala Tamara.”

  1. Diplomirala si na Ekonomskom fakultetu, a baviš se nečim sasvim drugim. Kako si došla na tu ideju?

“Završila sam Ekonomski fakultet i radila u struci. Međutim, i dalje sam slobodno vreme provodila u crtanju, što mi je predstavljalo veliki užitak. Kasnije su i drugi počeli da obraćaju pažnju na ono čime se bavim i uz veliku podršku drugih, uspela sam da još više napredujem u tome.”

  1. Koja ti je omiljena tehnika slikanja?

“Još uvek nemam neku omiljenu tehniku crtanja. Volim da otkrivam i isprobavam uvek nešto novo, tako da volim sve strane svog hobija. Uvek ima nešto novo, i zanimljivije od onoga što sam već probala, tako da je sve ovo za mene jedna avantura.”

  1. Omiljeni crtež koji si nacrtala i da li on ima neku posebnu priču?

“Omiljeni crtež, a ujedno i crtež sa posebnom pričom jedan je među prvim crtežima. Ovim crtežom sam zapravo i otvorila nova vrata svog života, i došla na ideju da se posvetim crtanju više nego ranije.”

  1. Šta bi poručila mladima koji bi želeli da se bave ovim poslom?

“Pre svega crtanje treba shvatiti kao hobi, jer se time ne ubija lepota slobode u crtanju. Bitno je imati volje i želje i isprobavati što više tehnika i načina za crtanje kako bi otkrili šta je to što nam najviše odgovara i u čemu najviše uživamo.”

Andrea Tomović