Titula đaka generacije imponuje

Zove se Anđela Krkić, ima 19 godina i završava gimnaziju u Varvarinu, a upisaće Pravni fakultet u Nišu. Voli druženje, sport, dobru knjigu i putovanja. Skromno opisuje sebe devojka koja je đak generacije ove škole, prva na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i buduća pravnica.

Kaže da je upisala gimnaziju u Varvarinu zato što je mnogo toga lepog saznala o toj školi kada je završavala 8. razred. Posebno su joj se dopali profesori i njihov kvalitetan rad. Školska zgrada je savremena, a Varvarin je lepo, mirno mesto i blizu je Ćićevcu, odakle je Anđela.

Anđela Krkić

“Meni titula đaka generacije izuzetno imponuje. Ona govori o uloženom trudu, radu i zalaganju ove četiri godine. Meni su nagrade i priznanja izuzetno važna, ona su podstrek za dalji rad i napredovanje. Moja profesorka srpskog jezika Zorica Damnjanović izuzetno neguje pisanu reč. Nagradu sam dobila i za najbolji pismeni zadatak u Srbiji, a dodeljuje je Filološki fakultet u Beogradu. Pismeni zadatak se odnosi na književno delo Laze Kostića. Bila sam inspirisana stvaralaštvom našeg velikog književnika i temu sam napisala, maltene, u jednom dahu. Filozofski fakultet u Nišu objavio je književni konkurs za srednjoškolce povodom svetskog dana knjige. Trebalo je napisati sastav u kom će se upotrebiti 10 reči koje su oni zadali. Birao se najkreativniji rad, a pobednika su proglasili na Dan slovenske pismenosti. Ja sam osvojila drugo mesto. Volim da pišem, a što se tiče knjige, sve je moguće, preda mnom je život.” – iskrena i skromna je Anđela.

Anđela upisuje Pravni fakultet u Nišu i nada se da je to struka kojom će se baviti. Oduvek se trudila da bude najbolji mogući đak i učila ne samo za školu, nego i za život.

Mislim da je obrazovanje mnogo bitno za mladog čoveka i da je to prozor u svet. Poručujem mladima da vole život, da veruju u sebe i da idu samo napred.” – zaključuje Anđela Krkić, ovogodišnji đak generacije Srednje škole Varvarin.