Naša mlada novinarka napisala je najbolji članak u Etvining projektu

Drugu godinu zaredom mladi novinari redakcije digitalnog školskog lista “Đačka iskra” Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Ćićevca učestvuju u Etvining projektu sa partnerima iz osnovnih škola širom Evrope, ove godine je to projekat “Mladi novinari današnjice, odgovorni digitalni građani sutrašnjice 2”.

Ove školske godine je, u okviru ovog projekta, održano po 5 radionica na teme medijske pismenosti i novinarstva, u osnovnim školama u Ćićevcu i Stalaću uživo/online, i, po jedan najbolji članak mesečno digitalnih školskih časopisa svih škola učesnica u projektu, preveden je na engleski jezik i podeljen na Etvining portalu, kako bi bio dostupan za čitanje učenicima svih škola koje učestvuju na projektu.

Učenici i škole partneri na ovom projektu bile su iz Rumunije, Italije, Hrvatske i Srbije.

Završna aktivnost u projektu bio je odabir dvaju najboljih članaka mladih novinara iz svake škole. Učenici su čitali članke mladih novinara iz partnerskih škola na engleskom jeziku i birali najbolji članak. Odabrani članci mladih novinara iz partnerskih škola mogu se pročitati i u e-knjizi Young Journalists – Selected Students Articles na adresi https://shared.kotobee.com/#/book/43761/

Ziva biblioteka Cicevac
Živa biblioteka

Iz škole u Ćićevcu nominovana su dva članka: “Živa biblioteka” Sanje Ivanović i “UPSSHIFT izazov” Mine Stojanović. Najbolji članak birao se glasanjem po 3 učenika iz svake od škola. Članak Sanje Ivanović, koja je novinarka i našeg portala, izabran je za najbolji.

Sanjin članak:

Digitalni školski list Đačka iskra:

https://djackaiskra.home.blog/

Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash