Omladinska konferencija BIMUN očekuje vaše prijave

ČITAJ MI

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 18. međunarodnu omladinsku konferenciju „BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2021″, koja će se održati u Beogradu od 19. do 23. maja 2021. godine.


Nakon 17 uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2020), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i srednjoškolcima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente i srednjoškolce iz celog sveta.

BIMUN mladim delegatima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti i srednjoškolci preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. BIMUN 2021 biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

Konferencija “Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2021” (19 – 23. maj 2021), biće fokusirana na aspekte teme ”Multilateralizam i saradnja: Kako se spremiti za neočekivano”.

Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:

* Generalna skupština UN – Treći komitet: “Uticaji digitalne tehnologije na demokratiju”,
* Skupština UN za životnu sredinu (UNEA): “Negativni uticaji krčenja šuma na životnu sredinu”,
* Savet za ljudska prava: “Borba protiv trgovine ljudima”,
* Populacioni fond UN (UNFPA): “Suočavanje sa novim izazovima sveta koji stari”,
* Savet bezbednosti: “Situacija u Zapadnoj Sahari”,
* Krizni komitet Saveta bezbednosti: “Pogoršanje bezbednosne situacije u Persijskom zalivu”,
* JUNIOR Krizni komitet Saveta bezbednosti: “Kriza na Kavkazu: obnovljeni sukob između Jermenije i Azerbejdžana”,

Plenarna sednica BIMUN 2021 Plenum biće održana na temu “Ka svetu s jednakim mogućnostima i pravima za sve”.                                     

Do sada je 4.215 uspešnih studenata iz 78 država učestvovalo na sedamnaest BIMUN konferencija. 

Pozivamo ambiciozne mlade da se pridruže i planiraju učešće na BIMUN 2021.

PRIJAVLJIVANJE je do 31. marta 2021. godine. Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme! Za više informacija o konferenciji BIMUN 2021 i proceduri prijave za određeni komitet posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org.

Aktuelnosti o BIMUN 2021 možete videti na društvenim mrežama BIMUN projekta: Facebook – https://www.facebook.com/BIMUN.UNASerbia/, Instagram – https://www.instagram.com/bimun_belgrade/ i Twitter – https://twitter.com/BIMUN_UNASerbia.


Organizacioni Tim BIMUN UNA-Serbia